Maksuton kartoituskäynti: 045 120 8660

Tietoa ikkuna- ja oviremonteista

Tältä sivulta löydät kaiken oleellisen ikkunaremonttiin liittyvän.
Jos haluat lisätietoa ja varata täysin maksuttoman kartoituskäynnin, älä epäröi soittaa 045 120 8660 tai lähettää sähköpostia: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ikkunaremontti on yksi kodin suurimmista remonteista, joka oikein suunniteltuna ja toteutettuna on vaivaton. Toisin kuin muut kodin remontit, ikkunaremontti suoritetaan yllättävän nopeasti ja helposti. Saat ikkunaremontin Ikkunasepiltä täysin avaimet käteen -palveluna!

Remontin tärkein vaihe on osaavan ja luotettavan ikkunaremontoijan valinta. Ikkunaremonttia suunnitellessa kiinnitä huomiota yrityksen ikkunoiden laatuun, ikkunoiden ulkoasuun sekä asennuksen laatuun. Asennuksen laatua on usein vaikea arvioida etukäteen, mutta jos pääset tapaamaan asentajia, pystyt varmasti päättelemaan onko asennusporukka luottamuksesi arvoinen.

Ikkunaremontti alkaa aina suunnittelulla ja kartoituskäynnillä, jossa ikkunoiden ja ovien koot mitataan. Tämän jälkeen saat tarjouksen, johon on eritelty ikkunoiden ja ovien hinta sekä asennustyön osuus. 

Kotitalousvähennys

Muistathan, että ikkunoiden purku- ja asennustyön osuus on kotitalousvähennyskelpoista. Voit vähentää 40 % asennustyön arvonlisäverollisesta osuudesta verotuksessa. Voit vähentää vuodessa max. 2400 € ja kotitaloutta kohden max. 4800 €. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 €. Jos 2400 € raja ei vuodessa ylity, kannattaa kotitalousvähennys vähentää vain yhden henkilön verotuksessa, jolloin omavastuu peritään vain yhdeltä henkilöltä.


Uusien ikkunoiden energiatehokkuus

 • Uudet vakiolaseilla oleva MSEA ikkuna 2+1 lasinen A-energialuokan ikkuna kuluttaa noin 70 kwh/m2 vuodessa lämmitettyä sisäilmaa.
 • Vanhat 40-60 luvun 2 lasiset ikkunat kuluttavat noin 260 kwh/m2 vuodessa lämmitettyä sisäilmaa.
 • 70-80 luvun kolmilasiset (kolme erillistä lasia olevat ikkunat) kuluttavat noin 200-220 kwh/m2 vuodessa lämmitettyä sisäilmaa.
 • 90 luvun 2+1 lasinen ilman selektiiviä oleva ikkuna kuluttaa 153 kwh/m2 vuodessa lämmitettyä sisäilmaa eli yli puolet enemmän kuin nykypäivän A+energialuokan vakio ikkunat.

Ikkunoiden uusimisella on siis valtava vaikutus energian kulutukseen ja näin ollen suoraan asumiskustannuksiin.


Ikkuna- ja oviremontin edut ja hyödyt

Ikkunaremontista on sinulle ja kodillesi paljon etua!

 • Uudet ikkunat ja ovet parantavat energiatehokkuutta
 • Talon ulkonäkö piristyy ja kotisi arvo nousee
 • Arjen toimivuus paranee 
 • Asumismukavuus lisääntyy

Ikkunasepillä on alalta yli 20-vuoden kokemus. Meille asiakastyytyväisyys on kunnia-asia. Toteuttamamme ikkuna- ja oviremontti on asiakkaalle aina nopea, helppo ja huoleton laadusta tinkimättä. Ikkunasepät myy kotimaisen Alavus Ikkunat Oy:n laadukkaita ikkunoita ja ovia. Lue lisää tuotteista >>


Paljonko ikkunaremontti maksaa

Ikkunaremontti on varmasti yksi kodin näkyvimmistä ja arvokkaimmista remonteista. Tämän vuoksi suhtaudumme työhömme sopivalla arvokkuudella. Karkeaa ensibudjettia varten kannattaa laskea noin 1000 € - 1800 €  / aukko. Tämä arvio on yleensä mieluummin yläkanttiin kuin alakanttiin.

Ikkunaremontin hinta voi nousta korkeaksi, mikäli kodissasi on paljon ikkunaruutuja yhdessä aukossa, ikkunat ovat poikkeuksellisen suuria tai haluat ikkunoihisi erittäin korkealaatuista materiaalia.


Remontin kulku 

 1. ESISUUNNITTELU JA BUDJETOINTI
  Mieti etukäteen värejä ja tyyliä. Missä on hyvä olla avattava ikkuna ja minne riittää kiinteä ikkuna. Laske budjetti ja tilaa kauttamme rahoitus.
 2. MAKSUTON KARTOITUSKÄYNTI JA MITTAUS
  Kartoitamme ikkunaremontin, mittaamme millilleen aukkojen koot ja teemme yhdessä alustavan suunnitelman.
 3. TARJOUS
  Laskemme tarjouksen suunnitelman ja mittausten perusteella
 4. TILAUS
  Kun tuotteet ja hinta on kohdillaan, tee tilaus. Varaa n. 4-6 viikkoa toimitusaikaa.
 5. TUOTTEIDEN TOIMITUS TONTILLE
  Tuotteiden toimitus tapahtuu aina oikeaan aikaan kuten on sovittu.
 6. VANHOJEN IKKUNOIDEN JA OVIEN PURKU
  Ennen uusien asennusta puramme vanhat ikkunat ja ovet varoen. 
 7. UUSIEN IKKUNOIDEN JA OVIEN ASENNUS
  Asentajamme tekevät asennustyöt monen vuoden kokemuksella ammattimaisesti.
 8. LISTOITUS JA PELLITYS
  Listat ja pellit viimeistelevät kauniin jäljen. Siivoamme aina jälkemme ja hoidamme pakkaustarvikkeet ja roskat pois.
 9. LOPPUTARKASTUS
  Kun remontti on valmis, teemme yhdessä lopputarkastuksen, jonka jälkeen lähetämme laskun.

Kuinka kauan ikkunaremontti kestää

Ikkuna- ja oviremontin kesto riippuu suoraan vaihdettavien aukkojen määrästä ja ikkuna-asennusten haastavuudesta. Tyypillinen omakotitalon ikkunaremontti kestää yleensä 1-3 päivää. Yli kolmen työpäivän remontit sisältävät yleensä paljon aukkojen suurennuksia, tai ylisuuria tai hankalasti nostettavia ikkunoita on useita.

Rivitalon ikkunaremontti kestää luonnollisesti aina pidempään, kun aukkojakin on enemmän. Suurempiin remontteihin voidaan varata enemmän työvoimaa tekemään remonttia. Näin yhden päivän tehokkuus nousee korkeammaksi ja projekti nopeutuu.

Pyydä meidät luoksesi tekemään maksuton remonttisuunnitelma ja tarjous. Et sitoudu vielä mihinkään. Soita Pyrylle 045 120 8660 jo tänään!


Milloin on ikkuna- tai oviremontin aika? 

Ikkunoiden ja ovien kuluminen on normaalia. Sääolosuhteet kuten sade, auringon säteily ja ilmansaasteet rasittavat niitä jatkuvasti. Ikkunoiden ja ovien vaihto on ajakohtainen silloin jos:

 • Näkyviä vaurioita 
 • Ulkonäkö on selkeästi kulunut ja hilseilevä 
 • Sisäpuolella tuntuu kylmyyttä tai vedon tunnetta
 • Ikkunoissa esiintyy huurtumista
 • Avaaminen on vaivalloista
 • Äänieristys on puutteellista

Ikkunoiden ja ovien keskimääräinen ikä Suomessa on noin 25-30 vuotta, tämän jälkeen ne kannattaa vaihtaa uusiin energiatehokkaisiin tuotteisiin. Uudet puu-alumiini -ikkunat kestävät jopa 80 vuotta.


Seuraavat askeleet?

Helpoiten pääset eteenpäin kun kutsut meidät paikan päälle maksuttomasti mittaamaan ja tekemään remontistanne sitovan tarjouksen. Tapaamisen jälkeen on helppo päättää pidätkö meidän ehdottamastamme ratkaisusta ja tekemisen meiningistä. Soita 045 120 8660 tai varaa aika Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.!


Rahoitus

Tarjoamme joustavan ja helpon OP-rahoituksen, jolla on mahdollista rahoittaa vaivaton ikkuna- ja oviremontti.

Muista myös että ikkuna- ja oviremonttityöstä saa verotuksessa kotitalousvähennystä. Toimitamme aina tekemästämme työstä kotitalousvähennystodistuksen, jonka avulla verovähennyksen hakeminen on helppoa.

Esitteitä
All
Ikkunasepät - Esite
Ikkunasepät - Esite
Alavus Ikkunat - Ikkunaesite
Alavus Ikkunat - Ikkunaesite
Alavus Ikkunat - Oviesite
Alavus Ikkunat - Oviesite
Alavus Ikkunat - Ikkuna ja -oviremontti taloyhtiössä
Alavus Ikkunat - Ikkuna ja -oviremontti taloyhtiössä
Alavus Ikkunat - Ikkunoiden ostajan opas
Alavus Ikkunat - Ikkunoiden ostajan opas
Alavus Ikkunat - Ikkunoiden ja ovien vahvuudet
Alavus Ikkunat - Ikkunoiden ja ovien vahvuudet

Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot tietosuojaselosteestamme

Hyväksyn